Telecí roláda plněná mletým masem
Suroviny
600g telecí pečeně na roládu, sůl, pepř, 200g mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce másla, 1/4l vývaru, 1/8l smetany, 1 lžička solamylu
Postup
Telecí maso rozklepeme na plát, osolíme a opepříme. Do mletého masa přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a strouhanku, spojíme vajíčkem, osolíme, opepříme a okořeníme. Masovou hmotu rozprostřeme na připravený plát telecího masa, srolujeme a omotáme nití. Vložíme do pekáčku vymazaného máslem a dáme do horké trouby, během pečení přeléváme vývarem. Hotovou pečeni, přendáme na mísu. Solamyl rozkvedláme ve smetaně, přilijeme k vypečené šťávě, zamícháme a necháme přejít varem a ochutíme.
Autor
Jindřiška