Balkánská musaka
Suroviny
velká cibule, 600g mletého masa, brambory, 2 vejce, 400ml mléka, lžíce hladké mouky, sůl, sladká paprika
Postup
Cibulku osmahneme do sklovata, přidáme mleté maso, osolíme a posypeme paprikou. Ponecháme na ohni, dokud se nezačne maso drobit. Mezitím vymažeme pekáč tukem a na dno vložíme vrstvu na kolečka nakrájených brambor a osolíme je. Jako druhou vrstvu použijeme připravené maso s cibulkou. Opět přikryjeme vrstvou brambor a osolíme. Vložíme do předehřáté trouby na obvyklou teplotu (cca 200st.C). Zhruba po 40 minutách zalejeme směsí mléka s moukou, vajíčky a solí. Poté pečeme ještě asi 10 minut, než směs vytvoří kůrčičku.
Autor
Jindřiška