Masové ražniči s pikantní omáčkou
Suroviny
600g vepřové filé, 150g uzeného bůčku nebo slaniny, 3 cibule, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 1/2 lžičky mletého pepře, 5 lžic oleje, sůl
Omáčka: 50g majonézy, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce sladké papriky, 2 kapky tabasca, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce koňaku,sůl,pepř,cukr
Postup
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na plátky. Paprikové lusky nakrájíme na třícentimetrové kousky. Maso a zeleninu promícháme s pepřem a olejem. Všechny přísady do omáčky dáme do mísy dobře rozmícháme dochutíme, osolíme, opepříme a pocukrujeme. Maso a zeleninu necháme krátce okapat. Napícháme na špíz a grilujeme. Špízem často otáčíme a kousky masa potíráme olejem. Hotový pokrm osolíme.
Autor
Jindřiška