Šunkové kornoutky zapečené se sýrem
Suroviny
250g žampionů, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/8l smetany, 1/8l bílého vína, sůl, pepř, 1 vejce, 8 plátků vařené šunky, 2 malá rajčata, 75g strouhaného ementálu, petrželka dle chuti
Postup
Žampiony nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na másle a vyjmeme. Do rozehřátého tuku zamícháme mouku, doplníme bílím vínem a smetanou a uvaříme hustou omáčku. Odstavíme z plotýnky a ochutíme. Vmícháme žampiony a do omáčky rozkvedláme syrové vejce. Šunkové plátky položíme vedle sebe a rozdělíme na ně náplň. Srolujeme do kornoutků a vložíme do zapékací mísy. Ozdobíme plátky rajčat, mírně osolíme. Sýrem posypeme rajčata a šunkové kornoutky. Pokrm dáme do vrchního patra předehřáté trouby a zapékáme tak dlouho až se sýr rozpeče.
Autor
Jindřiška