Kachna s pikantní nádivkou
Suroviny
kachna, sůl, 350g vepřového mletého masa, 2 žemle, 1/2 šálku sladké smetany, houby, 2 vejce, 2 stroužky česneku, špetka pepře, 3 nová koření, 50g cibule, malý kousek bobkového listu, 50g tuku (másla)
Postup
Na nádivku nakrájíme žemle na kostičky. Zvlhčíme je smetanou, přidáme žloutky,jemně usekané vařené kachní drůbky, na plátky nakrájené podušené houby, česnek utřený se solí, mleté koření a nakonec lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků. Kachnu očistíme, naplníme nádivkou a zašijeme. Potřeme ji rozpuštěným máslem a za občasného podlévání horkou vodou ji pečeme v troubě do zlatova. Kachnu naporcujeme a poléváme šťávou. Jako přílohu volíme vařené brambory nebo bramborové krokety.
Autor
Jindřiška