Kančí ragú na jalovci
Suroviny
600g kančí plece nebo masa bez kosti, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 80g margarínu, 30g hladké mouky, 10g rajského protlaku, 50g višňového džemu, pomeranč, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření), tymián, 8 kuliček jalovce, půl citrónu, sůl, cukr
Postup
Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citrónu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme. Na polovině tuku osmažíme postupně zeleninu, cibuli, maso, vsypeme koření, cukr, citrónovou kůru, dřeň a vmícháme rajský protlak. Vše zalijeme asi půl litrem vody a vaříme doměkka.Ze zbývajícího tuku připravíme s moukou jíšku. Z masa vybereme kuličky koření a bobkový list a vše zahustíme jíškou, přidáme džem a krájený pomeranč. Dochucujeme během provaření (asi 15 minut). Hotového ragú je asi 1 litr a podáváme nejlépe s vídeňským knedlíkem a červeným vínem.
Autor
Jindřiška