Kapří guláš se zeleninou
Suroviny
200g cibule, 300g červených paprik, 100g celeru, 300g rajčat, 30g másla, 250ml vývaru, 125g zakysané smetany, 2 lžíce mleté papriky, sůl, pepř, kayenský pepř, 750g filé z kapra
Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Celer nakrájíme na kostičky a rajčata na osminky. Veškerou zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, poté přilijeme vývar, zakysanou smetanu a mletou papriku a osolíme. Přiklopené asi 20 minut podusíme. Kapra osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky a přidáme k zelenině. Asi 10 minut podusíme. Podle potřeby dosolíme a okořeníme kayenským pepřem.
Autor
Jindřiška