Králík po myslivecku
Suroviny
malý králík, 2 cibule, 1kg rajčat, 3 stroužky česneku, 150g anglické slaniny, sůl, pepř, tymián, 2 bobkové listy, 50g sádla, 1/4l červeného vína, lžíce solamylu
Postup
Králíka naporcujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, česnek oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 200°C. Na dno pekáče dáme nejprve vrstvu z poloviny cibule a potom vrstvu slaniny. Maso opepříme a osolíme. Posypeme tymiánem, bobkovým listem a česnekem. Nakonec posypeme kousíčky sádla. Přilijeme červené víno a přikryjeme poklicí. V troubě dusíme asi 90 min. Trochu šťávy odlijeme a rozmícháme v ní solamyl. Znovu ji nalijeme do pekáče. Necháme krátce povařit. Podle potřeby ještě opepříme a osolíme. Podáváme s vařenými bramborami.
Autor
Jindřiška