Krůtí závitky se sýrem
Suroviny
1/2 svazku šalvěje, 12 tenkých krůtích řízků (po 60g), 2 lžičky středně pálivé hořčice, 190g strouhaného eidamu, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 12 tenkých plátků šunky, 100ml bílého vína, 100ml zeleninového vývaru, 100g kysané smetany, lžíce kečupu, lžička suchého sherry
Postup
Šalvěj omyjeme, necháme okapat a otrháme lístečky. Schováme si je na konec na zdobení pokrmu. Maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Potřeme hořčicí a posypeme cca 50g strouhaného sýra. Ochutíme solí a pepřem. Každý plátek obložíme šunkou a 2 lístky šalvěje. Stočíme a pevně spíchneme párátky nebo zavážeme režnou nití.
Rozpálíme olej a roládky na něm kolem dokola prudce opečeme. Přilijeme víno, podlijeme vývarem a přikryté cca 15 minut podusíme. Závitky vyjmeme a necháme stát na teplém místě.
Smetanu, kečup a zbytek sýra vložíme do hrnce a za stálého míchání cca 5 minut povaříme. Přidáme scherry a omáčku dochutíme solí a pepřem.
Závitky podáváme s rajskou omáčkou se smetanou, případně můžeme pod roládky a omáčku připravit také zeleninku. Ozdobíme bylinkami.
Autor
Jindřiška