Kuře na zelenině
Suroviny
kuře, popř. kuřecí stehna (je lepší je ještě rozdělit na špalíčky a horní stehno), 1-2 sáčky mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), 1/2 másla, grilovací koření, sůl
Postup
Kuře naporcujeme na menší kousky (popř. vykostíme), omyjeme a osolíme. Na plech vysypeme mraženou zeleninu, poklademe kousky masa a podlijeme trochou vody (dále podléváme dle potřeby, ale spíš míň, aby se nám maso místo pečení neuvařilo) a dáme do trouby. V kastrůlku si rozehřejeme máslo s grilovacím kořením a touto směsí pak maso potíráme. Pečeme asi hodinu při 200 stupních. Nutno péct při mírnější teplotě, protože se peče bez přikrytí. Zelenina je výborná, nasákne všechnu šťávu i koření, kterým jsme kuře průběžně potírali.
Autor
Jindřiška