Kuře s broskvemi po Kantonsku
Suroviny
500g kuřecího masa, 2 lžičky soli, půl lžičky bílého pepře, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 3-4 lžíce kečupu, 4 kompotované broskve, 2 lžíce sójové omáčky, velká zelená paprika
Postup
Kuřecí maso vykostěné a očištěné nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a restujeme na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli a restujeme, až je cibule mírně křupavá. Do nálevu s broskví přidáme kečup, sójovou omáčku a doplníme vodou do celkového množství 4 dl. Tímto nálevem přelijeme kuřecí maso, přiklopíme a zvolna dusíme asi 20 minut. Poté přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nakrájené broskve. Znovu přiklopíme a ještě 10 minut dusíme.
Autor
Jindřiška