Pikantní uzeninový špíz
Suroviny
300g tenkých párků nebo klobásy, 300g malých brambor, 200g anglické slaniny, 2 červené papriky, palička česneku, mletý pepř a sůl
Postup
Párky nakrájíme na kousky dlouhé asi 5cm a na krajích je nařízneme do kříže. Brambory očistíme, opláchneme, uvaříme do poloměkka v osolené vodě a rozkrojíme podélně na půlky. Papriky očistíme a nakrájíme spolu s polovinou slaniny na kousky. Párky, brambory, papriku a slaninu střídavě napícháme na špízy a v troubě vyhřáté na 170st.C opékáme asi 10 minut. Mezitím nakrájíme česnek na plátky a opečeme ho dozlatova na druhé polovině nakrájené slaniny. Hotové špízy upravíme na talíře a přelijeme je česnekem se slaninou.
Autor
Jindřiška