Montkov - zárubně a dveře 2

Reklama

Cibulový pudink s lanýžovou omáčkou

Suroviny

velké žampióny, cibule, šalotka, máslo, mouka, rostlinný olej, kypřící prášek do pečiva, hnědý cukr, citrón, dezertní víno, bílé víno, smetana ke šlehání, čerstvý tymián, sůl, pepř

Postup

Nejprve si připravíme lojové těsto. Smícháme 300g mouky, lžičku kypřícího prášku do pečiva, 150g rostlinného oleje a 150-200ml vody. Vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme asi na 5mm silnou vrstvu. Připravíme si misku, kterou velmi dobře vymažeme máslem. Jednu třetinu těsta oddělíme a podle hrdla misky vytvoříme kruh, který bude sloužit posléze jako víko. Ze zbytku těsta vytvoříme kornout, který velice těsně vytvarujeme do misky tak, aby okraje těsta přesahovaly přes okraj misky. Na pánvi rozpálíme olej a dáme smažit nakrájenou šalotku. Zlatě osmaženou šalotku posypeme hnědým cukrem a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Takto připravenou karamelizovanou cibuli dáme stranou. Dále na pánvi s olejem osmažíme velké kloboučky žampiónu. Smažíme nejprve spodní stranu kloboučků, pak přidáme hrudku másla a kloboučky otočíme. Smažíme dvě minuty. Do misky vyložené těstem dáme vrstvu karamelizované cibule pak vrstvu žampiónů a opět vrstvu cibule, na kterou jsme dali pár lístků čerstvého tymiánu. Tak pokračujeme dokud není miska úplně plná. Přiklopíme připraveným víkem a odstraníme přebytečné těsto, které přesahuje přes okraj. Hranu víka potřeme mlékem a velmi dobře těsta spojíme, aby došlo k dokonalému uzavření. Vrch misky překryjeme alobalem, který jsme před tím potřeli máslem. Na alobalu uděláme záhyb, aby těsto mohlo nakynout. Alobal dobře zahneme přes hranu misky a dáme do páry na hodinu a půl. Zatím si připravíme lanýžovou omáčku. Větší množství másla rozpustíme a přidáme nakrájenou cibuli. Na mírném ohni restujeme pár minut. Přidáme nakrájené žampióny, které jsme před tím polili větším množstvím citrónové šťávy a restujeme dokud houby nezměknou. V tomto okamžiku přidáme dezertní víno spolu s bílým vínem ve stejném poměru a na mírném ohni necháme vyvařit asi na polovinu objemu. Na závěr přidáme smetanu ke šlehání, osolíme a opepříme a necháme už jen malou chvilku povařit. Omáčku přecedíme a našleháme tak až vznikne pěna. Pudink vyjmeme z páry, vyklopíme z misky na talíř, překrojíme na půl a přelijeme lanýžovou omáčkou. Ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu.

Autor

Jindřiška

Zpět na předchozí­ stránku

Náš tip

Zahradní traktor Husqvarna TC 114

Zbrusu nový zahradní traktor Husqvarna TC 114 nyní v akci. Dvořák - sekačky, pily.

 

MAMUT GLUE MULTI

Na MAMUT GLUE Multi je nejlepší jeho všestrannost. Lepí a tmelí totiž zároveň. A také díky tomu šetří váš čas i náklady.

 

Umělé květiny FLORUM

S našimi umělými květinami si nemusíte dělat žádnou starost, umělé květiny jsou velmi nenáročné na údržbu a dokonale imitují živé květiny.

 

ŠIKMÉ EXTERIÉROVÉ ŽALUZIE

Šikmá okna jsou jedinečný a krásný doplněk. S šikmými venkovními žaluziemi se navíc nebude interiér přehřívat.

 

HIGHLIGHT MEZI DLAŽBAMI

Letošní novinkou je dlažba Citytop Elegant kombi, ve výšce 6 cm se zámkem PaveLock® System, který zajistí požadovanou šířku spár a zamezí tak posunu nebo deformaci dlážděné plochy.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.