Květákový krém s roketou
Suroviny
květák, větší brambora, bílá část pórku, 1l vývaru, lžíce smetany, máslo, mouka, hrst rokety, špetka muškátu, pepř, sůl
Postup
Květák rozebereme na menší růžičky. Dvě třetiny pokrájíme nadrobno, zbytek ponecháme v celých růžičkách. Bramboru oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, rozmícháme a zalijeme trochou vody. Osolíme, opepříme a vložíme připravenou zeleninu. Můžeme ještě dolít trochu vody, ale jen tolik, aby byly brambory i květák ponořené. Přivedeme k varu a vaříme do poloměkka. Krém dáme trochu zchladnout a přichystáme si mixér. Celé růžičky květáku vyjmeme z krému a zbytek dobře rozmixujeme dohladka. Růžičky květáku vrátíme zpět. Zředíme připraveným vývarem a ohřejeme. Na závěr zjemníme smetanou a promícháme s pokrájenou roketou.
Autor
Jindřiška