Pečené brambory s paprikou
Suroviny
mražený hrášek, červená paprika, zelená paprika, brambory, česnek, olivový olej, čerstvý rozmarýn, pepř, sůl
Postup
Hrášek necháme povolit. Papriky rozpůlíme a odstraníme semínka. Lusky omyjeme a nakrájíme na proužky. Oloupeme brambory a omyjeme je. Větší brambory nakrájíme a menší necháme celé. V pánvi rozpálíme olivový olej. Nasypeme na něj připravené brambory a za stálého míchání je krátce opečeme. Potom brambory přiklopíme pokličkou a asi 15 minut za občasného promíchání opékáme. Opereme rozmarýnu, otrháme lístky a nasekáme je. Do pánve k bramborám přidáme hrášek a pokrájené papriky a asi 5 minut je společně restujeme. Nakonec pokrm dochutíme solí a pepřem, přisypeme rozmarýnu a prohřejeme. Na talíři ještě přizdobíme snítkou čerstvých bylinek.
Autor
Jindřiška