Zapečené baklažány s rajčaty
Suroviny
baklažány, rajská jablíčka, olej, mouka, máslo, tvrdý sýr, oregano, bazalka, pepř, sůl
Postup
Neoloupané baklažány nakrájíme na plátky, položíme na talíř a osolíme. Zatížíme dalším talířem a necháme je pustit vodu. Na rozpáleném oleji opečeme baklažány po obou stranách. Mezitím si v druhém kastrůlku připravíme světlou, řídkou jíšku. Přidáme kousky oloupaných a osolených rajčat, rozetřený česnek a vytvoříme rajčatovou hmotu. Do pekáčku klademe vrstvu lilků, zalijeme vrstvou rajčatové směsi, posypeme postrouhaným sýrem, oreganem a bazalkou.Dále střídáme lilky a rajčatovou směs. Končíme vždy vrstvou strouhaného sýra. Necháme v troubě zapéct.
Autor
Jindřiška