Masové knedlíčky s paprikou a těstovinami
Suroviny
400g mletého masa, 2 vejce, 100g cibule na kostičky, sůl, pepř, paprika, 1/2l vývaru, 200g kolínek, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajského protlaku, 2 papriky, 2 lžíce petrželky
Postup
Mleté maso smícháme s vejci, 50g cibule, strouhankou, 4 lžícemi vody a kořením. Z hmoty tvoříme kulaté knedlíčky. Přivedeme vývar do varu, dáme do něj knedlíčky a povaříme. Přivedeme 2 l osolené vody do varu, vsypeme kolínka a uvaříme, pak je propláchneme vodou. Česnek rozsekáme najemno, máslo zpěníme a česnek podusíme. Přidáme mouku, vývar z knedlíčků, rajský protlak a povaříme 5 minut. Papriku nakrájíme na proužky, přidáme k omáčce a povaříme. Přidáme kolínka a knedlíčky. Dochutíme a posypeme petrželkou.
Autor
Jindřiška