Masový salát se zeleninou
Suroviny
1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 2 lžíce octa, 6 lžic oleje, česnek podle chuti, 2 vejce natvrdo, 100g ementálu, 100g vařeného masa, 100g šunky, 100g salámu, 100g nakládaných okurek, 1 zelený paprikový lusk, 3 malá rajčata, 1 svazek ředkviček
Postup
Příprava nálevu: sůl rozpusťtě v octě, přidáme pepř, olej a česnek podle chuti. Sýr, maso, salám a okurky nakrájíme na malé kostičky, dáme do nálevu a necháme 15 minut odležet.
Paprikový lusk nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kousky, vejce a ředkvičky na plátky. Nakrájenou papriku a rajčata vmícháme do salátu. Servírujeme na listech hlávkového salátu. Ozdobíme plátky z vajec a ředkviček, můžeme přidat i petrželku.
Autor
Jindřiška