Mrkvové placky s omáčkou
Suroviny
brambory, mrkev, vejce, hladká mouka, čerstvá petrželka, čerstvá pažitka, čerstvý kopr, tučná zakysaná smetana, olej, pepř, sůl
Postup
Petrželku, kopr a pažitku důkladně omyjeme a osušíme. Pažitku pokrájíme, ostatní bylinky posekáme. Vše vmícháme do zakysané smetany, osolíme a opepříme. Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a poté najemno nastrouháme. Rozšleháme vejce, společně s hladkou moukou vmícháme do nastrouhaných brambor s mrkví a vytvoříme těsto, které podle chuti přisolíme a připepříme. Z těsta vytvoříme malé placky, které okamžitě na rozpáleném oleji vysmažujeme dozlatova. Ihned podáváme. Bylinkovou omáčku servírujeme zvlášť ve zvláštním omáčníku.
Autor
Jindřiška