Kedlubny s mrkví
Suroviny
větší kedlubny, mrkev, cukr, eidam, čerstvý kerblík, čerstvá pažitka, mražený hrášek, smetana, vejce, pepř, sůl
Postup
Oloupané kedlubny, kterým jsme seřízli vršky, vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Poté zchladíme a opatrně vydlabeme vnitřky. Mrkev s vršky z kedlubnu pokrájíme na drobné kostičky. Vaříme zhruba 5 minut ve 3-4 lžících osolené vody s cukrem. Bylinky posekáme. Sýr nakrájíme na kostičky. Povařené kostičky mrkve a kedlubny promícháme s hráškem, vejci, sýrem a bylinkami. Vzniklou nádivku podle chuti osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme vydlabané kedlubny. Vydlabanou dužinu z vařených kedluben rozmixujeme, smícháme se smetanou a vývarem z kedlubnů a vložíme do zapékací misky. Přidáme naplněné kedlubny a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přikryté 20-30 minut a dalších 10 minut odkryté. Výbornou přílohou je bramborová kaše.
Autor
Jindřiška