Švýcarský bramborák
Suroviny
brambory, naťové cibulky, máslo nebo rostlinný tuk, vejce, rajská jablíčka, jemný sýr, tymián, zelená petrželka, muškátový oříšek, pepř, sůl
Postup
Cibulky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Slijeme vodu, osolíme, opepříme a vmícháme kolečka cibule. Ve velké pánvi rozehřejeme tuk, a na něj urovnáme bramborovou směs do tvaru velké omelety. Zhruba 5 minut opékáme. Rozšleháme vejce se solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a rozlijeme na povrch omelety. Na mírném ohni opékáme dalších 5 minut. Mezitím si omyjeme rajčata a nakrájíme je na tenké plátky. Omeletu na pánvi opatrně obrátíme a obložíme plátky rajčat a sýra. Posypeme tymiánem a pepřem a pod pokličkou pečeme ještě 5 minut. Podáváme bohatě zdobené sekanou zelenou petrželkou.
Autor
Jindřiška