Pálivý kotlík
Suroviny
zelená čočka, zeleninový vývar, vejce, rostlinný olej, hřebíček, celý černý pepř, cibule, chilli papričky, česnek, čerstvý zázvor, kari pasta, konzervovaná rajská jablíčka, cukr
Postup
Čočku dobře propláchneme a dáme ji vařit do hrnce se zeleninovým vývarem asi na 15 minut. Pak čočku slijeme a dáme stranou. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na půlky. Na pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm hřebíčky a pár kuliček celého pepře, pak přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené chilli papričky, na tenké plátky nakrájený česnek a posekaný čerstvý zázvor a smažíme asi pět minut. Za stálého míchání přidáme kari pastu, posekaná konzervovaná rajská jablíčka a cukr a to vše zalijeme trochou vody. Dusíme na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne, přidáme čočku, promícháme a nakonec přidáme půlky vajec.
Autor
Jindřiška