Zapečená zelenina
Suroviny
brokolice, mrkev, petržel, cibule, pórek, brambory, celer, nízkotučné mléko, eidam, polohrubá mouka, muškátový oříšek, čerstvé bylinky, bylinková sůl
Postup
Veškerou očištěnou zeleninu a brambory nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do hrnce a mírně podlijeme vodou. Vaříme asi 10 minut. Předvařenou zeleninu přecedíme a necháme důkladně okapat. Dáme do připravené zapékací misky. Připravíme si bešamel. Mouku rozmícháme v mléce a na mírném ohni za stálého míchání povaříme. Přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání ho necháme důkladně rozpustit. Nakonec ochutíme bylinkovou solí a strouhaným muškátovým oříškem. Připravenou směsí přelijeme zeleninu v zapékací misce a necháme ve středně vyhřáté troubě zapékat, dokud povrch nezačne hnědnout. Zapečenou zeleninu před podáváním posypeme sekanými bylinkami.
Autor
Jindřiška