Cuketová očka s rajčaty
Suroviny
cukety, rajčatový protlak, olivový olej, česnek, čerstvá bazalka, čerstvá petrželka, mozzarella, pepř, sůl
Postup
Cukety očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, a na rozpáleném oleji dozlatova opečeme. Přidáme prolisovaný česnek. Bazalku a petrželku nadrobno posekáme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Na konec každého plátku opečené cukety položíme vždy jednu kostičku sýra, lžičku rajčatového protlaku a lžičku posekaných bylinek. Plátek pak srolujeme. Rolky naskládáme vedle sebe do vymaštěného pekáčku. Rajský protlak a zbytek sýra rozdělíme mezi jednotlivé rolky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Autor
Jindřiška