Přiopilá rajčata
Suroviny
rajská jablíčka, máslo, tvrdý sýr, světlé pivo, mletá pálivá paprika, pikantní hořčice, vejce, kadeřavá petrželka
Postup
Z rajských jablíček seřízneme vršky, vydlabeme malou lžičkou dužinu a necháme obrácené odkapat. Mezitím si připravíme náplň. V kastrolku si rozehřejeme máslo, přidáme strouhaný tvrdý sýr, pomalu zahříváme a za stálého míchání přiléváme světlé pivo. Mícháme, až je nádivka hladká, přikořeníme ji mletou pálivou paprikou, hořčicí a doplníme vaječným žloutkem rozkvedlaným ve lžíci piva. Jakmile náplň zchladne, plníme vydlabaná rajská jablíčka. Zdobíme kadeřavou petrželkou a podáváme s chlebem.
Autor
Jindřiška