Sladké těstoviny s ořechy
Suroviny
těstoviny fettuccine, vejce, perník na strouhání, mléko, moučkový cukr, ořechy, lesní ovoce, cukr, kukuřičný škrob, sůl
Postup
Těstoviny uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Vyjmeme je a necháme důkladně okapat. Ořechy umeleme nebo rozsekáme a perník nastrouháme. Ořechy a perník podle chuti promícháme s moučkovým cukrem. Přelijeme horkým mlékem a dobře zamícháme. Vaječné bílky vyšleháme s moučkovým cukrem na tuhý sníh. Okapané těstoviny smícháme s vyšlehanými bílky a opatrně z nich tvarujeme hnízda, která pokládáme na vymazaný plech. Střed hnízda vždy vyplníme ořechovou nádivkou. Naplněná hnízda vložíme do předehřáté trouby a pečeme dokud sníh nezezlátne. Připravíme si ovocnou omáčku. Lesní plody dáme do kastrolku, přelijeme trochou vody, osladíme podle chuti a přivedeme k varu. Škrobovou moučku rozmícháme v trošce studené vody a vmícháme k ovoci. Omáčku necháme přejít mírným varem. Pečená hnízda podáváme přelitá omáčkou z lesních plodů.
Autor
Jindřiška