Zapékaný slaný dort
Suroviny
netučný tvaroh, tučný tvaroh, vejce, hladká mouka, mléko, lískové ořechy, jablka, sýr, čerstvá pažitka, olej, tuk na vymazání, pepř, sůl
Postup
Z hladké mouky, mléka, vajec a soli vypracujeme hustší těsto, ze kterého pak na rozpáleném oleji usmažíme omelety. Oba tvarohy smícháme, přidáme mleté lískové ořechy, nastrouhaná jablka a dochutíme pepřem. Do vymazané zapékací misky položíme omeletu, potřeme ji vrstvou tvarohové směsi, posypeme sekanou čerstvou pažitkou a přiklopíme další omeletou. Tak pokračujeme až do poslední omelety, končíme tvarohem. Vše posypeme strouhaným sýrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Podáváme krájené na dílky podobné dortu.
Autor
Jindřiška