Plněný krůtí řízek s cuketami
Suroviny
4 krůtí řízky, 4 plátky vařené šunky, 2 rajčata, 4 plátky tvrdého sýra(eidam), 3 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 cibule, 3 cukety, 30g másla
Postup
Polovinu každého řízku obložíme šunkou. Rajčata nakrájíme na plátky, rozdělíme na šunku a zakryjeme plátkem sýra. Takto obložený řízek přiklopíme druhou polovinou masa. Okraje řízků sepneme párátky, aby náplň během pečení nevytekla. Cibuli nakrájíme na proužky a cukety na menší, ale stejně velké kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme cukety a společně dusíme asi 5 minut. Takto připravenou zeleninu nakonec dochutíme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm opečeme z každé strany doměkka. Ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Podáváme s bílým pečivem nebo hranolky a s tatarkou.
Autor
Jindřiška