Špenátová smaženice s hlívou ústřičnou
Suroviny
mražený špenát, červená paprika, žlutá paprika, cibule, hlíva ústřičná, česnek, olivový olej, sladká mletá paprika, čerstvá petrželka, cayenský pepř, černý mletý pepř, sůl
Postup
Mražený špenát necháme rozmrazit. Papriky očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme. Obojí nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme je na tenké plátky, česnek prolisujeme. Pokrájenou cibuli a papriky opékáme na rozpáleném olivovém oleji asi pět minut. Přidáme česnek, mletou papriku, cayenský pepř, osolíme a opepříme. Trochu ještě osmahneme a přidáme špenát. Přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Na druhé pánvi dusíme na olivovém oleji houby, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Poté k houbám přidáme podušenou zeleninu a vše podle chuti přisolíme. Podáváme bohatě sypané sekanou zelenou petrželkou.
Autor
Jindřiška