Kuřecí maso se zeleninovou omáčkou
Suroviny
4 kuřecí plátky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 400g mrkve, 1 svazek naťové cibule, 1/2l zeleninového vývaru, 250ml smetany ke šlehání, 150g mraženého hrášku, 300g širokých nudlí, 1 smetanový tavený sýr, 2-3 lžíce světlé jíšky
Postup
Kuřecí plátky nakrájíme na proužky a v horkém oleji je opečeme dozlatova. Maso ochutíme solí a pepřem, vyjmeme, necháme okapat a odložíme stranou. Mrkev nakrájíme na stejně velké řezy a naťovou cibulku na kroužky. Zeleninu asi 2 minuty podusíme ve vypečené šťávě. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme zeleninový vývar, smetanu a přivedeme k varu. Přimícháme hrášek a při střední teplotě pak dusíme ještě asi 5-6 minut. Těstoviny nasypeme do osolené vody a vaříme, pak slijeme a propláchneme studenou vodou, aby se nelepily. Můžeme je potřít máslem a promíchat. K zelenině přidáme sýr a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Omáčku zahustíme jíškou a ještě jednou dochutíme. Přidáme maso a prohřejeme. Ihned podáváme.
Autor
Jindřiška