Teplá mrkev s jablky
Suroviny
mrkev, jablka, cibule, rostlinný tuk, bílé víno, cukr, pepř, sůl
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Na části tuku zpěníme v kastrolu pokrájenou cibuli, přidáme mrkev, osolíme, dostatečně opepříme a dochutíme špetkou cukru. Přilijeme bílé víno a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni asi 20 minut. Raději nemícháme, spíše celým kastrolem několikrát zatřeseme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozpustíme zbytek tuku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak za opatrného obracení opečeme plátky jablek a přidáme je k dušené mrkvi.
Autor
Jindřiška