Cibulové kroužky s tvarohem
Suroviny
cibule, hladká mouka, bílé víno, olej, vejce, rostlinný tuk, papriková pasta Ajvar, netučný tvaroh, červená paprika, čerstvá pažitka, hlávkový salát, citrón, cukr, bílý pepř, sůl
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Do mísy si dáme mouku, přidáme sůl, bílé víno a vše dohladka utřeme. Postupně do těsta zapracujeme olej. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho také do těsta. Kroužky cibule vysušíme utěrkou a obalujeme je v připraveném těstíčku. Na rozpáleném tuku je postupně smažíme dozlatova a pak je udržujeme teplé. Ajvar utřeme s tvarohem. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Pažitku jemně nasekáme. Hlávkový salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Smícháme dohromady citrónovou šťávu, strouhanou citrónovou kůru, sůl, pepř, cukr a všleháme zbytek oleje. Touto zálivkou pokapeme salát. Na talíře upravíme smažené cibulové kroužky, salát a paprikový tvaroh. Pokrm zdobíme kostičkami papriky a sekanou pažitkou.
Autor
Jindřiška