Žampióny plněné sýrem
Suroviny
velké žampióny, cibule, máslo, vejce, čerstvá petrželka, ementál, olivový olej, bílý pepř, sůl
Postup
Větší zdravé žampióny omyjeme a očistíme. Vyjmeme nožičku a nadrobno ji pokrájíme. Oloupeme a drobně usekáme cibuli. V pánvi zahřejeme máslo a podusíme na něm pokrájené žampióny s cibulí. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Opranou petrželku nakrájíme nadrobno. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh. Nastrouháme sýr, vmícháme podušené žampióny, petržel a sníh. Lehce promícháme a vzniklou směsí naplníme hlavičky žampiónů. Dáme do olejem vymaštěné zapékací misky a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi deset minut.
Autor
Jindřiška