Vaječné ragú
Suroviny
vejce, máslo, hladká mouka, smetana ke šlehání, zeleninový vývar, muškátový oříšek, čerstvá pažitka, celý růžový pepř, bílý pepř, sůl
Postup
Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na šestiny. Mezitím rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme mouku. Rozředíme zeleninovým vývarem a smetanou, dobře rozmícháme a vaříme na mírném ohni asi deset minut. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Trochu pažitky dáme stranou na ozdobení. Zbytek přidáme spolu s vejci do omáčky a krátce povaříme. Podáváme ozdobené čerstvou pažitkou a kuličkami růžového pepře.
Autor
Jindřiška