Krůtí medailonky s petrželkou
Suroviny
400g krůtích plátků, 3 snítky hladké petželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 3 rajčata, 300g žampionů, 1 lžíce slunečnicových jader
Postup
Maso nakrájíme na 4 silnější řezy. Kolem nich ovineme listy petrželky a přichytíme nití. Medailonky pak z obou stran opečeme v horkém oleji. Ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek podusíme ve vypečené šťávě, přidáme žampiony a opékáme 3 minuty. Do směsi vložíme rajčata a zlehka podusíme. Zeleninu dochutíme solí a pepřem, zředíme ji 150ml vody a krátce povaříme. Medailonky přidáme k zelenině a dusíme pod pokličkou dalších 5-6 minut. Slunečnicová jádra orestujeme na suché pánvi a zeleninu jimi posypeme. Podáváme s býlím pečivem nebo topinkami.
Autor
Jindřiška