Rybí koláč
Suroviny
čerstvá treska nebo filé, brambory, čerstvý špenát nebo mražený špenátový protlak, smetana, cibule, mrkev,sýr (nejlépe Čedar), olivový olej, citrón, vejce, zelená listová petržel, francouzská hořčice, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s mrkví. Přidáme smetanu, osolíme a opepříme a již už nevaříme. Do omáčky vmícháme dvě lžíce hořčice, na jemně nastrouhaný sýr, a zelenou petržel. Vše promícháme a přitom zakápneme citrónovou šťávou. Vejce uvaříme natvrdo a rozřízneme na čtvrtky. Na dno pekáče rozprostřeme tresku nakrájenou na malé nudličky. Pokryjeme vrstvou špenátu. Rovnoměrně položíme čtvrtky vajec a zalijeme připravenou omáčkou. Na závěr vše posypeme vařenými bramborami, které jsme před tím rozšťouchali a promíchali s olivovým olejem, solí a pepřem. Jemně dochutíme na povrchu strouhaným muškátovým oříškem a dáme péci do trouby 230°C na 25min.
Autor
Jindřiška