Losos s parmskou šunkou
Suroviny
silnější plátky čerstvého lososa, plátky parmské šunky, čerstvý tymián, olivový olej, bílý jogurt, bílý pepř, sůl
Postup
Čerstvý tymián rozdrtíme spolu se špetkou soli a zakápneme olivovým olejem. Vzniklou směsí dobře potřeme plátky lososa. Plátky pak dále opepříme a každý zvlášť obalíme několika plátky parmské šunky. Takto zabalené kousky ryby dáme do olivovým olejem vymaštěného pekáčku a ještě každý kousek zakápneme dobrým olivovým olejem. Dáme do chladna na chvilku odpočinout a pak prudce pečeme v troubě vyhřáté na 230°C asi 10 minut podle síly plátků ryby. Před podáváním na talíři jednotlivé porce přelijeme lžící jogurtu smíchaného se špetkou soli a pepře.
Autor
Jindřiška