Pstruh s mandlovým koláčem
Suroviny
uzený pstruh, listové těsto, máslo, mladý pórek, vejce, smetana ke šlehání, citrón, pražené mandle, čerstvá zelená petrželka, čerstvý estragon, Dijonská hořčice, bílý pepř, sůl
Postup
Do listového těsta zapracujeme nasekané pražené mandle a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu.Dáme péci v dortové formě na 20 minut při teplotě 200°C. Nasekaný mladý pórek dáme krátce podusit na másle aby byl křehčí. Polovinu podušeného pórku rozprostřeme na upečený koláč. Na pórek poklademe na kousky rozděleného uzeného pstruha a opět zasypeme zbytkem pórku. Vše zalijeme smetanou ke šlehání do které jsme zamíchali tři vaječné žloutky, Dijonskou hořčici, citrónovou šťávu, jemně nasekanou zelenou petrželku spolu s estragonem, bílý pepř a sůl. Vše dáme péci do 180°C teplé trouby asi na 30-40 minut.
Autor
Jindřiška