Kuřecí kapsy plněné ovčím sýrem a špenátem
Suroviny
750g špenátu, 75g ovčího sýra, 2 kuřecí řízky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 cibule, 150g minirajčátek
Postup
100g čerstvého špenátu, vložíme do vařící vody a necháme spařit. Slijeme a propláchneme studenou vodou, lehce vymačkáme a nakrájíme na malé kousky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme se špenátem. Do každého kusu masa opatrně nařízneme kapsu, kterou naplníme špenátovou směsí. Dochutíme solí a pepřem. Okraje sepneme párátkem a maso v horkém oleji z každé strany opečeme. Pak vyjmeme a udržujeme teplé. Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčátka rozpůlíme. Ve vypečené šťávě opečeme cibuli. Přidáme rajčata a dusíme přibližně 2 minuty. Přidáme zbylý špenát. Zeleninu dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme je se zeleninou.
Autor
Jindřiška