Treska s bílou omáčkou
Suroviny
tresčí filé, fazolové lusky, hladká mouka, rybí vývar, bílé víno, hořčice, vejce, rostlinný tuk, šlehaná smetany, cukr,bílý pepř, sůl
Postup
Fazolové lusky zhruba 10 minut dusíme s cukrem a špetkou soli na rostlinném tuku téměř doměkka. Rybí filé obře umyjeme pod tekoucí vodou, řádně osušíme, osolíme, opeříme a lehce zaprášíme hladkou moukou. Na malém množství rozehřátého rostlinného tuku osmažíme filé jemné do růžova. Z každé strany asi 3 minuty. Pak ho vyjmeme a uchováme ho stále teplé. Výpek lehce rozředíme rybím vývarem a bílým vínem. Povaříme a přimícháme hořčici. Sejmeme z ohně a omáčku zahustíme vaječným žloutkem. Vmícháme šlehanou smetanu, osolíme a opepříme. Rybí filé upravíme na podušené fazolové lusky a přelijeme omáčkou, podáváme s brambory.
Autor
Jindřiška