Losos s okurkou
Suroviny
filet s lososa, zakysaná smetana, majonéza, dijonská hořčice, kopr, čerstvá petržel, citrónová šťáva, salátová okurka, pepř, sůl
Postup
Lososové filety nakrájíme na pružky silné asi dva centimetry a odstraníme kosti a zbytky kůže. Napařovací nádobu naplníme vodou, a jakmile se začne voda vařit vložíme na rošt do páry osolené lososové filety. V páře necháme asi 12 minut, pak necháme vychladnout. V misce si připravíme pomazánku. Zakysanou smetanu smícháme s majonézou, dijonskou hořčicí, dobře posekaným koprem, čerstvou posekanou petrželkou. Dochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí. Dobře promícháme a necháme v chladničce odležet. Okurku nakrájíme na dlouhé tenké plátky, do kterých proužky lososa vždy se lžičkou pomazánky zabalíme. Vzniklé malé rolky zdobíme snítkou kopru a podáváme s pečivem.
Autor
Jindřiška