Celerové toastíky s matesy
Suroviny
celer, matesové filety, ocet, hladká mouka, vejce, strouhaný sýr, strouhanka, olej na smažení, brusinkový kompot, čerstvý hlávkový salát, žervé, čerstvý kopr, sůl
Postup
Očištěný celer nakrájíme na plátky asi jeden centimetr silné a necháme je vařit ve slané vodě s octem asi 15 minut. Necháme dobře okapat a vychladnout. Z vařených plátků celeru vykrájíme medailonky o průměru asi 5 cm. Obalíme je postupně v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance smíchané se strouhaným sýrem. Obalené medailonky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Filety z matesa podélně rozpůlíme a proužky srolujeme do tvaru šneku. Na celerový toast položíme list salátu, matesového šneka a upevníme párátkem. Do každého šneka dáme lžičku brusinkového kompotu, nahoře ozdobíme čepičkou z žervé a snítkou kopru.
Autor
Jindřiška