Karibská ryba v rajčatové omáčce
Suroviny
filety z tresky, limetková šťáva, rajská jablíčka, olivy, cibule, česnek, červená feferónka, hnědý cukr, olivový olej, strouhaný kokos, vejce, med, pepř, sůl
Postup
Filety pokapeme limetkovou šťávou a necháme na chladném místě odležet. Rajská jablíčka spaříme, oloupeme a společně s olivami posekáme. Cibuli a stroužek česneku oloupeme, feferónku omyjeme a vyřízneme semeník. Vše pokrájíme na drobné kostičky. Cukr zkaramelizujeme na olivovém oleji, opečeme na něm cibuli s česnekem a feferónkou. Přidáme posekaná rajčata a olivy, osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Rozmačkáme česnek, smícháme ho se strouhaným kokosem, vaječným žloutkem, medem a limetkovou šťávou. Filety posolíme, opepříme, potřeme kokosovou pastou. Vyrovnáme do zapékací misky, zalijeme omáčkou, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C asi na 25 minut.
Autor
Jindřiška