Filet z platýse obalený v sezamových semínkách
Suroviny
filety z platýse, ledový salát, mrkev, rajská jablíčka, bílé zelí, bílý jogurt, hořčice, citrón, mletá paprika, vejce, slunečnicový olej, sezamová semínka, sůl
Postup
Listy ledového salátu důkladně omyjeme a natrháme na kousky. Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme, rajská jablíčka nakrájíme na osminky. Ze zelí vyřízneme košťál, nařežeme je na proužky, posypeme solí a rukama promačkáváme, dokud není měkké. Pak je promícháme s připravenou zeleninou a salát naservírujeme na mísu. Na dresing smícháme bílý jogurt s hořčicí a citrónovou šťávou, mírně osolíme a přidáme mletou papriku. Vejce rozkvedláme. Filety omyjeme a osolíme. Obalujeme nejprve ve vejci a potom v sezamových semínkách. Na pánvi rozehřejeme olej a ryby v něm z každé strany přibližně pět minut opékáme. Podáváme se zeleninovým salátem přelitým dresingem.
Autor
Jindřiška