Filé s brokolicí
Suroviny
filé z tresky, brokolice, citrón, tuk, mléko, sýr Gorgonzola, bílý pepř, sůl
Postup
Umyté filé, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Brokolici očistíme, umyjeme a rozebereme na růžičky. Zbylý košťál nakrájíme na kostičky. Brokolicové kostičky podusíme asi deset minut ve slané vodě, pak přidáme růžičky a necháme dusit ještě asi pět minut. Rybí filé z obou stran opečeme na rozehřátém tuku dozlatova. Na omáčku zahřejeme mléko v malém hrnečku, přidáme na kostky nakrájený sýr a mícháme tak dlouho, dokud se všechen zcela nerozpustí. Filé servírujeme na talíř s brokolicí a teprve těsně před podáváním přeléváme sýrovou omáčkou. Podáváme s křupavou bagetou.
Autor
Jindřiška