Zapečená rybí miska
Suroviny
filé s mořské štiky, brambory, cibule, sušené houby, mléko, kadeřavá petrželka, tvrdý sýr, slanina, česnek, olivový olej, máslo, vegeta, mletý kmín, sůl
Postup
Filé omyjeme a opečeme na pánvi s máslem. Lehce zaprášíme mletým kmínem, osolíme, přidáme vegetu a ke konci pečení utřený česnek. Na druhé pánvi osmahneme na oleji drobně posekanou cibuli a přidáme sušené houby předem namočené v mléce. V případě potřeby mírně podlijeme vodou. Brambory uvaříme v osolené vodě a ušleháme s mlékem, solí a máslem na bramborovou kaši. Do bramborové kaše přidáme osmaženou cibulku s houbami a nadrobno nasekanou petrželku. Do zapékací misky poklademe na dno na kousky nakrájenou slaninu. Zakryjeme vrstvou bramborové kaše, na ni položíme osmažená filátka a opět překryjeme vrstvou kaše. Navrch dáme nakrájenou slaninu a posypeme nastrouhaným sýrem. Ve středně vyhřáté troubě zapečeme dozlatova.
Autor
Jindřiška