Treska na kari
Suroviny
filé z tresky, hrášek, cibule, kapie, zelená petrželka, olej, kari, solamyl, dezertní víno, vejce, glutasol, citrón, vývar, sůl
Postup
Rybí maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Promícháme s rozšlehanými vejci se solamylem a solí. Osmahneme na oleji zahřátém na mírném ohni a necháme okapat. Do rozehřátého oleje vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, zelený hrášek a proužky kapie. Mírně podlijeme vývarem a dusíme. Přidáme kari, citrónovou šťávu, víno, dochutíme glutasolem a dosolíme. Mírně zahustíme solamylem rozpuštěným v trošce vody. Krátce ještě podusíme a vmícháme plátky tresky. Necháme prohřát. Podáváme zdobené petrželkou a citrónem.
Autor
Jindřiška