Filátka ze pstruha v žampionové košilce
Suroviny
pstruh, hlíza čerstvého fenyklu, žampióny, tvrdý sýr, zeleninový vývar, jablečný ocet, citrón, máslo, mletý zázvor, kari, býlí pepř, sůl
Postup
Ze pstruhů odkrojíme filátka bez kosti a dáme do marinády z octa, citrónové šťávy, mletého pepře, kari a trochy soli. Necháme několik hodin odležet na chladném místě. Fenykl omyjeme, rozdělíme na osminky, povaříme v zeleninové vývaru se zázvorem a pak vložíme do máslem důkladně vymazaného pekáčku. Marinovaná filátka krátce osmahneme po obou stranách na másle dozlatova a rozložíme v pekáčku na fenykl. Rybu poklademe plátky žampiónů a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr nerozpustí a nezrůžoví.
Autor
Jindřiška