Marinovaný losos
Suroviny
filety z čerstvého lososa, 5 polévkových lžic soli, 3 polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce ostré francouzské hořčice, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 10 drcených jalovců, bokový list, čerstvý kopr, čerstvě namletý pepř, šťáva ze 7 limetek
Postup
Lososové filety dobře omyjeme a vykostíme. Připravíme marinádu ze všech surovin a nasekaného kopru, dobře promícháme. Marinádu neochutnáváme, jelikož se chutná nedobře! Jednotlivé filety důkladně potřeme připravenou marinádou, dáme do misky a přelijeme zbylou marinádou, tak aby ryba byla celá ponořená. Překryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky odležet minimálně na tři dny. Uleželé filety vyjmeme, zbylou marinádu necháme okapat a krájíme na velmi tenké plátky. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Autor
Jindřiška