Uzený losos v těstíčku
Suroviny
filety uzeného lososa, dušená šunka, pórek, bílé víno, vejce, solamyl, smetana ke šlehání, sójová omáčka, olej, koření na ryby, vegeta, pepř, sůl
Postup
Filety uzeného lososa nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a ochutíme kořením na ryby. V misce rozmícháme solamyl s vodou, přidáme vaječný žloutek a utvoříme těstíčko. V těstíčku obalíme jednotlivé kousky lososa a okamžitě vysmažujeme na rozpáleném oleji. Přibližně po dvou minutách kousky lososa vyjmeme. Na trošce oleje osmahneme na kolečka pokrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku, přidáme osmažené kousky lososa, podlijeme šlehačkou, přidáme trochu bílého vína a na velmi mírném ohni vaříme. Dochutíme sójovou omáčkou a vegetou.
Autor
Jindřiška